Ouderenfotografie

Liefde van later: Els en Ad

By 27 november 2016augustus 6th, 2019No Comments
portret van twee verliefde ouderen

“Ik stop hem nog iedere avond in.”

Een paar weken geleden gingen we echtpaar Els (84) en Ad (92) fotograferen in het kader van ‘Liefde van later’. Ze zijn al meer dan 60 jaar getrouwd en hebben twee kinderen en vier kleinkinderen.
Ze hebben in hun leven heel veel met elkaar gewandeld, onder andere een aantal keer de Kennedymars. Ze wonen zelfstandig in een appartement dichtbij een verzorgingshuis en worden twee keer per dag verzorgd.

portret van twee verliefde ouderen

Het was druk in het appartement, want hun schoondochter, kleindochter en twee achterkleinkinderen waren ook van de partij. Els en Ad bleven echter heel rustig en toen ze even in de keuken gingen zitten, zagen we ineens die glinstering van liefde waar we altijd naar op zoek zijn in deze shoots. We zagen ook de kwetsbaarheid van deze leeftijd en hoorden hoe moeilijk het soms is als de een meer kan zorgen dan de ander. Voor ons was het weer heel mooi om de liefde tussen twee oudere mensen te mogen fotograferen.

Natuurlijk hebben we ook weer een aantal analoge foto’s gemaakt met een zwart-wit fotorolletje van Ilford (Delta 400 ISO). De ‘Liefde van later’ shoots vrágen gewoon om aanvullende analoge beelden 😉

oudere dame kijkt verliefd naar haar man
portret van twee verliefde ouderen
handen van ouderen analoog

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image