Geboortefotografie

Workshop geboortefotografie bij Marry Fermont

By 5 februari 2017december 2nd, 2017No Comments
Workshop geboortefotografie Marry Fermont

Gisteren volgde ik een workshop bij Marry Fermont, de fotografe die geboortefotografie vanaf 2011 in Nederland op de kaart heeft gezet.

We werden met een groep van zes deelneemsters ontvangen op een prachtige locatie in Middelburg. Voor iedereen was dat best een stuk rijden. Sommige deelneemsters hadden er zelfs een weekendje Zeeland van gemaakt.

Na een korte kennismaking onder het genot van een Zeeuwse bolus, begon Marry met vertellen over allerlei facetten van geboortefotografie. Van het eerste contact tot en met het afleveren van de foto’s en een eventueel album. We hadden allemaal een notitieboek gekregen in een prachtige hoes met onze naam erop, zo attent! Mijn eigen aantekeningenboekje kon wel in mijn tas blijven zitten.

Er werd uitstekend voor ons gezorgd door de dames van de Kloveniersdoelen. We lunchten in het restaurant, samen met de vriend en dochter (1,5) van Marry. Dat was heel gezellig!

Na de lunch vertelde een verloskundige over de verschillende fasen van het geboorteproces. Het was ontzettend leuk om die weer eens zo specifiek te horen. Wij hebben hier in de aanloop naar de geboorte van onze dochter ook veel over geleerd, maar verder heb ik alleen die geboorte als referentie. Het was allemaal weer zo herkenbaar! En ik realiseerde me des te sterker dat iedere geboorte uniek is. Toen kreeg ik nog meer zin om aan de slag te gaan met geboortefotografie.

Een van de belangrijkste lessen uit de workshop die ik heb meegenomen is dat je alles heel goed moet afspreken en wanneer de geboorte zich aandient: doorvragen! Als je meer wilt weten over de inhoud van deze workshop, kijk dan eens op de workshopsite van Marry. Het was een heel leerzame en inspirerende dag!

Workshop geboortefotografie Marry Fermont
Workshop geboortefotografie Marry Fermont

Ben je zwanger, woon je in de omgeving van Eindhoven en ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden voor het vastleggen van jouw bevalling? Stuur me gerust een mailtje of vul het contactformulier in. Ik kom graag langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image