Day in the life

Day in the life pannenkoekendag

By 26 februari 2017november 15th, 2019No Comments
Day in the life pannenkoeken

Over een maand, op vrijdag 24 maart 2017, is het weer Nationale Pannenkoekendag. Op deze dag bakken basisschoolleerlingen pannenkoeken voor ouderen uit hun buurt. Een heel gezellig initiatief, waar wij als grote pannenkoekenfans heel blij van worden! Wij maakten vorige week een korte Day in the life reportage van hoe pannenkoeken eten er bij ons aan toe gaat.

Pannenkoeken bij ons thuis

Zelf eten we minimaal eens in de twee weken pannenkoeken. Meestal maak ik pannenkoeken als ik niet zo veel zin heb om iets ingewikkelds te koken. Ik realiseer me dan altijd pas tijdens het bakken dat pannenkoeken bakken juist altijd veel werk is… En dat komt doordat ik er een heel groentenfeest van maak, geïnspireerd door het gedachtengoed van de boeken van Easy Peasy. Ik maak een spread van pompoen of broccoli met geitenkaas. En in de pannenkoeken bak ik altijd schijfjes courgette en aubergine mee. Ook bestrooi ik ze tijdens het bakken met sesamzaadjes. Voor onze dochter Noanne is het iedere keer smullen geblazen, dat zie je wel aan de foto hierboven.

De reportage

Ik begon met fotograferen toen Edward Noanne uit bed haalde. Het aankleden gaat de ene dag soepeler dan de andere, vandaag was er wat afleiding nodig. Edward pakte daarom een van de boekjes waar Noanne om vroeg: “Nijntje! Nijntje!” Wat is het toch heerlijk om te horen hoe ze steeds meer van de plaatjes kan benoemen. Terwijl Edward nog even verder ging lezen en spelen, begon ik in de keuken aan de pompoenspread. Persoonlijk vind ik het heel grappig dat ik daardoor mijn babyhapjesstomer nog steeds veel gebruik. Ik maak natuurlijk al lang geen babyhapjes meer! Noanne kwam al gauw naar de keuken om te helpen. Ze vindt het nu vooral leuk om dingen voor ons weg te brengen, in de prullenbak te gooien en om kasten dicht te doen. Zo lief!

Niet veel later belandde de eerste pannenkoek op het bord van Edward en kon het grote hapfestijn beginnen. Edward voorzag Noanne van stukjes met pompoenspread besmeerde pannenkoek terwijl ik verder bakte en foto’s maakte. Dat was wel schakelen! Na een paar heerlijke pannenkoeken dronk Noanne nog wat waarna ze met een vol buikje nog even kon spelen. Daar heb ik geen foto’s meer van gemaakt omdat ik toen zelf wel aan een pannenkoek toe was!

Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken
Day in the life pannenkoeken

Heb je interesse in een Day in the life reportage? Stuur ons gerust een mailtje of vul het contactformulier in.

Neem contact met ons op

Leave a Reply


CAPTCHA Image
Reload Image