Meer informatie over uitvaartfotografie

Uitvaartfotografie is het vastleggen van het laatste afscheid van een dierbare. Er moet rondom een uitvaart zoveel worden geregeld dat de uitvaart zelf vaak in een roes wordt beleefd. Mooie, verstilde beelden van het afscheid kunnen heel ondersteunend zijn in de rouwverwerking.

De uitvaart wordt als een reportage benaderd; ik fotografeer dat wat er is en er wordt niet geposeerd. Sfeerbeelden en detailfoto’s ondersteunen het verhaal. Tijdens de ceremonie gebruik ik geen flitslicht en beweeg ik me zo geruisloos mogelijk.

Als musicus heb ik veel ervaring in het verzorgen van muziek tijdens uitvaartdiensten. Daarnaast kan ik als muziektherapeut garanderen dat ik op een zorgvuldige en discrete manier werk. Ook ga ik respectvol om met jullie wensen en privacy. In een persoonlijk gesprek kunnen jullie aangeven wat jullie wel of niet gefotografeerd willen hebben.

de kist wordt naar de laatste rustplaats gebracht
het sluiten van de kist

Na de reportage worden de foto’s zorgvuldig geselecteerd en nabewerkt. Hierna zet ik ze in een online gallery die beveiligd is met een wachtwoord. De foto’s kunnen vanuit deze gallery in hoge resolutie worden gedownload. Tot slot zorg ik voor een professioneel en eenvoudig opgemaakt album met een selectie van de foto’s. Indien gewenst verwerk ik daar ook beelden in van de rouwkaart en/of teksten uit de liturgie.

Zijn jullie geïnteresseerd in uitvaartfotografie, of hebben jullie nog vragen? Stuur dan gerust een mailtje of vul het contactformulier in. Vragen over uitvaartfotografie proberen we binnen 12 uur te beantwoorden.

Neem vrijblijvend contact op
Uitvaartfotografie Eindhoven