Skip to main content

Over mij

Wat leuk dat ik je iets over mezelf mag vertellen! Ik ben Elke, getrouwd met Edward en mama van Noanne van 6 jaar oud. Wij wonen in een appartement in Geldrop, vlakbij een groot bos waar we vaak te vinden zijn. In huis wordt veel gezongen, gedanst, gefotografeerd en gefilmd. Ik hou er ook enorm van om samen met Edward te genieten van een mooie film of serie. Verder vind ik het heerlijk om te tekenen met Noanne of naar een van haar voorstellingen (in huis) te kijken.

kinderen zoals ze echt zijn

Way back…

Ik heb piano aan het conservatorium gestudeerd en ben 11 jaar actief geweest als pianist en pianodocent. Ik speel nog steeds af en toe bij een uitvaart of in een verzorgingshuis.

Daarnaast heb ik 11 jaar wiskundeles gegeven op een middelbare school en heb ik in 2013 mijn studie tot kunstzinnig muziektherapeut afgerond.

Mijn vader heeft me tijdens de middelbare school leren fotograferen. Toen ik in Maastricht piano ging studeren, ging de spiegelreflex camera mee. Het is altijd een manier geweest om de schoonheid van de wereld om me heen te vangen.

Fotografie

Ik ben later pas veelvuldig mensen gaan fotograferen. Namelijk toen Edward en ik een aantal keren achter elkaar werden gevraagd een bruiloft vast te leggen. Edward heeft kunstacademie gedaan en we pakten dit avontuur meteen professioneel aan. Hieruit ontstond Azcona Fotografie, zie ook hieronder.

Diverse offline en online workshops en persoonlijke mentoringtrajecten hebben mijn fotografie zeer gevormd. Met mijn bruidsfotografie heb ik al verschillende nationale en internationale prijzen mogen ontvangen. Tot begin 2019 heb ik als vrijwilliger voor stichting Earlybirds in het ziekenhuis foto’s gemaakt van te vroeg geboren kinderen.

Elke Teurlings
newborn earlybirds

Bruidsfotografie

Samen met Edward maak ik met heel veel plezier bruidsreportages. Onze bruidsfotografie is lief, betrokken, vrolijk en professioneel. Jullie lach, jullie tranen van geluk, de liefste mensen om jullie heen… Wij zorgen ervoor dat alles prachtig op de foto komt te staan. En een beetje meer…

Om onze bruidsreportages de ruimte te geven die ze verdienen, verwijzen we jullie graag naar onze website met bruidsfotografie.

Afscheidsfotografie

Het kan heel helpend zijn in het rouwverwerkingsproces om beelden te hebben van de uitvaart van je dierbare. Er moet rondom een uitvaart zoveel worden geregeld dat de uitvaart zelf vaak in een roes wordt beleefd. Mooie, verstilde beelden van het afscheid kunnen heel ondersteunend zijn in deze tijd.

Voor mijn afscheidsfotografie heb ik een aparte website gemaakt: Herinnering verbeeld.

“Love begins at home, and it is not how much we do...
but how much love we put in that action.”

Moeder Theresa

Hieronder zie je een selectie van de foto’s die ik voor Stichting Earlybirds heb gemaakt. Deze stichting verzorgt belangeloos fotoreportages in het ziekenhuis van te vroeg geboren kinderen. Soms liggen deze kinderen op een afdeling voor intensive care, meestal in een couveuse en heel soms al in een bedje. Ik maakte deze reportages zoals ik ook een Day in the Life benader: zonder te poseren.